طرح توجیهی کشتارگاه صنعتی طیور و مرغ

طرح توجیهی کشتارگاه صنعتی طیور

طرح توجیهی کشتارگاه صنعتی طیور

طرحی که قصد بررسی آنرا داریم طرح توجیهی کشتارگاه صنعتی مرغ یا طیور دیگر است که به بیان فرآیندهای انجام، مراحل، دستگاه ها و ماشین آلات و همچنین بررسی هزینه های ساخت و انجام می پردازیم.در این طرح برآوردی از هزینه های دیگر نیز انجام گردیده است.

۱- انواع تولیدات :

ردیف تولیدات مشخصات فنی ظرفیت اسمی
۱ مرغ ذبح شده پرکنده و بسته بندی با ذبح اسلامی ۳۷۸۰ هزار عدد

۲- فرآیند تولید :

  • ۱) تخلیه مرغ
  • ۲) شوک الکتریکی
  • ۳) ذبح مرغ
  • ۴) پر خیس کن(اسکالدر)
  • ۵) پرکن
  • ۶) کله کش
  • ۷) پا انداز
  • ۸) پا بر
  • ۹) مقعد بر
  • ۱۰) باز کننده شکم
  • ۱۱) تخلیه شکم
  • ۱۲) جدا سازی
  • ۱۳) چیلر
  • ۱۴) بسته بندی

۳- ویژگیهای فرآیند، نکات فنی و شرایط عملیاتی :

مرغ به محل کشتارگاه حمل می شود این امر توسط کامیون و یا وانت هایی که دارای قفسه های مخصوص حمل مرغ زنده است، صورت می گیرد. برای رعایت بهداشت بایستی قفسه های حمل مرغ هر بار شستشو و ضدعفونی شود، وانت مربوط به ایستگاه مشخص هدایت شده و تعدادی کارگر قفسه مرغ ها را به محل ورودی خط تولید انتقال می دهند و قفسه ها توسط ریل مخصوص حمل قفسه تا محل سالن کشتارگاه انتقال داده می شود، سپس مرغ ها یکی یکی به قلابهای مربوطه از پا آویزان شده و قفسه های خالی توسط نوار نقاله به بیرون انتقال می یابد این عمل نیز توسط ریل قفسه صورت می پذیرد.

الف – شوک :

مرغ ها به صورت آویزان به پایبندهای نوار نقاله هوایی متصل هستند و آرامش خود را از دست می دهند و برای سلاخان عمل ذبح مشکل خواهد شد. رفع این عیب می بایستی به مرغ شوک الکترونیکی وارد نمود تا مرغ آرام شود. این عمل توسط دستگاه شوکه اتوماتیک صورت می گیرد. مرغ در داخل این دستگاه که دارای وانی از فایبرگلاس با آب حاوی الکتریسیته ضعیف می باشد به مدت ۱۰ الی ۱۵ ثانیه قرار می گیرد و شوکی به آن وارد گردیده و مرغ بی حس می شود.

ب – ذبح :

با توجه رعایت موقعیت ذبح (رو به قبله بودن) مرغ توسط کارگران ذبح می شوند. چون مرغ ها هنگام ذبح به صورت آویزان هستند خون موجود در بدن مرغ بطور سریع خارج می شود و پس از مدت یک دقیقه دیگر خونی در مرغ نمی ماند.

ج – قسمت اسکالدر یا پر خیس کن :

این دستگاه عمل شستشوی اولیه مرغ را انجام می دهد و پرهای مرغ را برای عمل جداسازی آماده می کند. در این مرحله علاوه بر تمیزکردن و گرم کردن هر مرغ (تا درجه ۵۵ تا ۶۰ درجه سانتیگراد) بقایای خون موجود در بدن مرغ بیرون می آید.

د – قسمت پر کن :

بعد از خیس خوردن کاملف مرغ توسط خط نقاله هوایی وارد دستگاه شده و پر آن بصورت گردش دورانی دیسک ها بطور کامل کنده می شود و هیچگونه آسیبی به مرغ وارد نمی شود.

ه – قسمت کله کش :

توسط خط نقاله هوایی مرغ به راهنماهای قابل تنظیمی هدایت می شود که سر مرغ بوسیله این راهنماها جدا می گردد.

و – قسمت پا انداز :

خط نقاله هوایی از میان راهنمایی که دارای زاویه معین و قابل تنظیم می باشند عبور می کند و پای مرغ را از قلاب خارج می نماید.

ز – قسمت پابر :

مرغ توسط قلاب خط نقاله هوایی بر روی دیسک آلومینیومی هدایت می گردد که از این حالت پا از مفصل خم گردیده و برشی توسط تیغ ثابت بر پای آن ایجاد می شود و سپس تیغ متحرک که توسط الکترو موتور به دوران در می آید پا ها را از مفصل جدا می کند.

ح – قسمت مقعد بر:

ماشین رکتوم مقعد را بطور اتوماتیک بریده و برروی پشت مرغ بصورت معلق قرار می دهد و امکان صدمه زدن به شکم مرغ و ایجاد آلودگی را از بین می برد. حرکت ماشین توسط خط نقاله هوایی و سیلندر کرودار می باشد. این ماشین دارای سیستم نگهدارنده و بازکننده پای مرغ و سیستم نگهدارنده دم مرغ و بازوی نگهدارنده سینه مرغ را ثابت نگه داشته تا تیغ برنده عمل برندگی  را انجام دهد، می باشد. تیغ ها بعد از هر بار کارکرد بصورت اتوماتیک از مقعد تا جناح سینه مرغ را پاره می کند. در این ماشین جای نگهدارنده تیغ طوری طراحی شدهکه صدمه به روده و یا شکم مرغ وارد نکند و امکان آلودگی هم بوجود نمی‌آید مرغ بصورت اتوماتیک از طرف راهنماها بطرف ماسین هدایت شده و راهنماهای باز کننده پا و نگهدارنده سینه که مرغ را ثابت نگهداشته تا دسته نگهدارنده تیغ، عمل برش را انجام دهد. تیغ ها بعد از هربارکارکرد بصورت اتوماتیک شستشو می شود. عمق بریدن قابل تنظیم می باشد . همچنین طول برش نیز قابل تنظیم می باشد. این ماشین بایستی مجهز به سیستمی باشد که اگر اندازه های مرغ فرق کند هیچ آسیبی به مرغ وارد نشود.

ی – قسمت تخلیه اتوماتیک شکم مرغ :

این دستگاه طوری طراحی شده که تاته شکم مرغ را خالی کرده و حرکت ماشین با خط نقاله هوایی است، سیلندر شیاردار مخصوص استینلس استیل است که کنترل حرکت قاشق ها را به صورت اتوماتیک انجام می دهد. راهنماهای بازکننده پای مرغ و راهنماهای نگهدارنده بال مرغ و بازوی نگهدارنده سینه مرغ، را در دستگاه ثابت نگهداشته تا قاشق تخلیه شکم از جلوی سینه وارد شکم مرغ شده و با یک حرکت تمامی قاشق ها دارای سیستم خلاصی کننده که آسیبی به مرغ نزدند، تمامی قاشق ها بعد از هربار کارکرد به صورت اتوماتیک شستشو می شوند.

ک – جداسازی :

بعد از تخلیه شکم  مرغ قسمت جداسازی تکه های خوراکی و ضایعات خواهد بود. قسمت های خوراکی شامل دل و جگر و سنگدان پس از تمیز کردن و شستشو توسط نوار نقاله به میز مربوطه منتقل شده و درآنجا در بسته بندی های کوچکتری نهایتاً در درون شکم مرغ ها جای می گیرد. سایر قسمت های غیر خوراکی از طریق کانال زیر زمین به محل دپوی مربوطه انتقال یافته و در درون مخزن مربوطه جمع آوری شده تا به دستگاه تبدیل ضایعات به خوراک دام انتقال یابد.

ل – قسمت چیلرحلزونی :

مرغ به صورت اتوماتیک داخل حلزونی قرار می گیرد و سپس شستشو شده و توسط پودر یخ حرارت آن به ۴ درجه سانتیگراد می رسد که کل زمان مصرفی در این دستگاه حدود ۳۰ دقیقه می باشد این دستگاه تشکیل شده از وانی به شکل V و ساعت های حلزونی با الکتروموتور گیربکس دور متغیر تبدیل که مرغ را به قسمت جلو هدایت می کند تا به روی میز بعد از چیلر شوت کند. همچنین توسط بلوئر هوا فشار هوا به داخل وان تزریق می شود تا مرغ ها درطول چیلر غوطه ور بماند.

بعد از مرحله فوق به مرحله بسته بندی نزدیک می شویم که قبل از آن باید آب موجود در مرغ(حاصل از شستشو) خارج شود. برای این منظور مرغ ها به خط نقاله هوایی متصل شده و چند دقیقه طول می کشد تا به محل بسته بندی برسند، لذا در این فاصله مرغ آماده بسته بندی است، مرغ ها از خط نقاله جداشده و بسته بندی های دل و جگر درون شکم مرغ قرار گرفته سپس مرغ در درون کیسه ای از جنس نایلون قرار گرفته و توسط ماشین بسته بندی، داخل آن از هوا تخلیه می شود و درب آن دوخته شده بسته بندی کامل شده و برای نگهداری به قسمت سرد خانه می رود و یا مستقیماً وارد بازار فروش می شود. قسمت سرد خانه دارای تونل انجماد است که عمل منجمد سازی مرغ را انجام می دهد.

 ۴- مواد اولیه اصلی :

ردیف مواد اولیه اصلی مشخصات فنی مصرف سالیانه تأمین
۱ پلاستیک به ظرفیت ۲ کیلوگرم(۵گرم برای هر مرغ) از جنس پلی اتیلن ۱۸۹۰۰ کیلوگرم
۲ کارتن هر عدد برای ۱۰ بسته مرغ ۳۷۸۰۰۰ عدد
۳ کلر جامد( برای ضدعفونی) ۵۵۰ کیلوگرم
۴ کلر و آهن برای ضدعفونی ۲۶۵۰ کیلوگرم
۵ پلی الکترولیت برای ضدعفونی ۲۷۵ کیلوگرم
۶ سودسوزآور برای ضدعفونی ۵۷۰ کیلوگرم

۵- ماشین آلات و تجهیزات اصلی(فرآیند تولید، آزمایشگاه و تعمیرگاه) :

ردیف ماشین آلات و تجهیزات مشخصات فنی تعداد تأمین
۱ ریل حمل قفس بطول ۱۰مترپایه ها و رولیک ها از جنس گالوانیزه گرم ۱
۲ خط نقاله هوایی بطول تقریبی ۸۰ متر از جنس آهن گالوانیزه گرم دارای الکتروموتور گیربکس دار دور متغیر ۱
۳ شوکر دارای دستگاه تنظیم ولتاژ بدنه فایبرگلاس و پایه ها از گالوانیزه گرم ۱
۴ کانال خون گیری بطول مفید ۲۰ متر دارای پرده پلاستیکی، بدنه استیل ۱
۵ اسکالدر با هود بدنه و پایه ها از استیل مجهز به تزریق مستقیم بخار به داخل وان ۱
۶ پر کن دارای ۴ الکتروموتور ۵/۱کیلوواتی بدنه استیل و پایه ها از آهن گالوانیزه گرم ۱
۷ کله کش از جنس استیل با ارتفاع قابل تنظیم ۱
۸ تسمه نقاله سنگدان ۴ متری دارای ۲ کانال جمع اوری و هدایت دل و جگر ۱
۹ میز سنگدان پا کنی و سنگدان شور رویه از ورق استیل و پایه ها گالوانیزه گرم ۱
۱۰ پا بر دارای الکتروموتور راهنماها از جنس استیل و قاب نگهدارنده از آهن گالوانیزه گرم ۱
۱۱ پا انداز راهنما ها از جنس استیل و نگهدارنده ها از آهن گالوانیزه گرم ۱
۱۲ قلاب شور دارای یک الکتروموتور گیربکس بدنه استیل ۱
۱۳ چیلر حلزونی بدنه استیل شفاف و پرده ها از استیل ۶ متری ۱
۱۴ بلوئر هوا از نوع تربینی ۱
۱۵ میز بعد چیلر ۸۰×۸۰×۲۰۰ سانتیمتر از ورق استیل و پایه ها گالوانیزه ۱
۱۶ میز و قیف برای بسته بندی و چسب زنی درب کیسه ها ۱
۱۷ طراحی و مهندسی نقشه ها لیات، تبریزی و کانال کشی ۱

۶- تعداد کارکنان :

مدیریت کارشناسی تکنسین کارگرماهر کارگرساده کل کارکنان
۱ ۱ ۲ ۱۶ ۱۰ ۳۹

۷- کل انرژی مورد نیاز :

توان برق(کیلووات) آب روزانه(مترمکعب) سوخت روزانه(گیگاژول)
۱۹۶ ۱۵ ۱۰

۸- زمین و ساختمانها (مترمربع) :

زمین سالن تولید کل انبارها کل زیربنا
۶۴۰۰ ۱۰۸۰ ۱۳۰ ۱۸۴۰

مشاهده سایر طرح های توجیهی در سایت مهدی زاهدی اول

دیدگاهتان را بنویسید